Serwis znalezionych fraz
Otoczenie

Temat: "odczynowe wezly chlonne" - prosze o rade
witam wszystkich Podejrzewam u siebie jakas infekcje(zapalenie spojowek i inne objawy) spowodowana przebytym zapaleniem gardla.Troszke lekarze nie wiedza co jest albo ja nie trafilem na wlasciwego. Myslalem ze to przez tarczyce moze ale nie - natomiast w usg wyszlo "wzdluz miesni obustronnie widoczne sa drobne,pojedyncze odczynowe wezly chlonne" Z tego co poczytalem to takie odczynowe wezly to nie jest nic powaznegotypu rak...
Źródło: topranking.pl/1849/odczynowe,wezly,chlonne,prosze,o,rade.php



Temat: Prosze o analize usg
Prosze o analize usg prawy plat 65x30x35 lewy p 60x22x25 W prawym p.tarczycy powirzchownie ubogoechowy obszar 12x9x5 w srodkowodolnej czesci prawego plata ubogoechowy obszar 20x19x21 w ciesni niejednorodny normoechowy obszar 9x5x9 .poza tym oba platy o jedrodnej normoechowej strukturze Po stronie lewej pojedyncze wezly chlone otypie wezlow odczynowych(z zachowana wneka)Poza tym nieprawidlowych ultrasonograficznie wezlow chlonnych w obrembie szyi nie zobrazowano TSH 0,96...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,81359798,81359798,Prosze_o_analize_usg.html


Temat: pytanie do kudlata28 - usg Olsztyn
Mój opis: "tarczyca dwupłatowa, położona prawidłowo,niepowiększona. (prawy płat - ok. 5x1,6x1,6 cm.;lewy 5x1,3x1,6 cm;cieśń grub. 3 mm; obj.11ml) Miąższ gruczołowy o obniżonej echogeniczności, niejednorodny. Hipoechogeniczny guzek śr.6mm w dolnym biegunie płata prawego, przy tylnej powierzchni. Unaczynienie miąższu nieco wzmożone. Odczynowe węzły chłonne poniżej płatów i nad cieśnią, pozostałe okoliczne węzły chłonne niepowiększone." Jeżeli chodzi o badania to ja przed wizytą ustalam co...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,91771810,91771810,pytanie_do_kudlata28_usg_Olsztyn.html


Temat: Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc. Jestem już 18 lat po operacji tarczycy z powodu guzków i nadczynności.Od sześciu lat jestem na euthyroxie/zaczynałam od 25 od 2 lat 100/.Od czerwca bardzo żle sie czuję,zawroty głowy,tyję,słabe włosy,lęki oraz potworne bóle nóg /mięsni,ściegien/ogólne osłabienie ,depresja.Wynik ostatni tsh z 2008.10.04 0,3/norma 0,27 do 4,2/.Innych wyników poza tsh nie mam zlecanych.W kwietniu 2008r. zrobiłam usg tarczycy wynik:stan po częściowej resekcji obu płatów tarczycy.Wymiary płatow 8x11x30 i 11x9x34 zarysy kikutów nieregularne.w obu dostrzega się zmiany guzkowe izoechogenne z wąską hipo otoczką.W płacie P daje się wyróznić pojedyńczy guzek 12 mm.W płacie L kilka guzkow -8mm,9mm,7mm.Drobne odczynowe węzły chłonne bocznie od naczyń szyjnych obustronnie.Lekarz endokrynolog napisał mi ze nadal dawka 100mg/dobe euthyroxu i że w obrazie usg zwiększenie wymiarów płata prawego w porownaniu z poprzednim usg,obraz guzkow stabilny.Ani endokrynolog ani rodzinny nie łączą moich dolegliwości z tarczycą.Dodam ze przez 5 lat stosowałam HTZ teraz powoli odstawiam.Czy moje dolegliwości to chora tarczyca?Proszę o pomoc.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,88369152,88369152,Prosze_o_pomoc_.html


Temat: Nadczynność tarczycy
Nadczynność tarczycy Witajcie. W połowie grudnia stwierdzono u mnie nadczynność tarczycy. Moje wyniki: TSH 0.004 (norma: min. 0.4, max.4.0) FT3 12.5 (norma: min. 2.3, max.6.3) FT4 44.3 (norma: min 10.3, max.24.4) USG tarczycy - opis: Gruczoł tarczycowy miernie powiększony-prawy płat o objętości 12,5ml, lewy 112 ml (średnia wartość referencyjna całkowitej objętości tarczycy-18ml.) Wymiary płatów: prawy: 24x18x54 mm lewy:22x20x54 mm Brzegi płatów gładkie, echogenność miąższu nierównomiernie obniżona. Rysunek naczyniowy znacznie wzmożony-naczynia szerokie, tętniące. W częściach bocznych szyi po kilka większych węzłów chłonnych-hypoechogennych z regularnymi zarysami wnęki, bez patologicznych przepływów-jak w procesie nieswoistym, odczynowym. Wn:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,89398691,89398691,Nadczynnosc_tarczycy.html


Temat: Diagnoza lekarska cd ...
Diagnoza lekarska cd ... Witam ponownie- mam nowe wyniki badań TSH-0,015 (poprzednio 0,0080); FT3-4,47 (n.1.8 - 4,2); FT4-1,88 (n.0.8-1,9).Usg tarczycy:echogram nieco niejednorodny,prawy płat nieznacznie większy - ne uwidoczniono typowych zmian ogniskowych.Prat prawy 22x23x50 mm,lewy 22x18x52,objętość 22 ml.Pojedyńcze odczynowe węzły chłonne szyjne dł.do 8-9 mm obustronnie. Pierwszy endokrynolog zalecił 9-6-3 tabletki Metizolu i kontrolę FT 4 po czterech tygodniach ( na podstawie wyniku...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,44384039,44384039,Diagnoza_lekarska_cd_.html


Temat: Wynik biopsji - czy powinnam się martwić?
A tutaj opis USG (z 9 marca br.): Położenie tarczycy typowe. Płat prawy ma wielkość 43x21x18 mm, płat lewy ok. 38x19x16 mm. W miąższu obu płatów lite hipoechogeniczne, raczej drobne zmiany ... oraz hiperechogeniczna średnicy 6 mm. W sąsiedztwie dużych naczyń na wysokości podziału tętnicy szyjnej, symetrycznie po obu stronach szyi powiększone, częściowo zwłókniałe węzły chłonne wielkości 14 mm po stronie lewej i 19 mm po prawej stronie. Wniosek: zmiany ogniskowe w tarczycy. Odczynowe powiększenie regionalnych węzłów chłonnych. Nie wiem co to wszystko znaczy. Możesz spojrzeć Hashi i powiedzieć co o tym myślisz? Dziękuję...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,59362550,59362550,Wynik_biopsji_czy_powinnam_sie_martwic_.html


Temat: problemy zdrowotne - czy to tarczyca?
14x18x41 mm, cieśń ok. 2-3mm. Pola przytarczycowe w normie. W okolicy podżuchwowej lewej pojedynczy nieco powiększony węzeł chłonny (odczynowy?) wielk. ok. 7x24 mm. Poza tym węzły chłonne szyi obustronnie nie są...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,90009822,90009822,problemy_zdrowotne_czy_to_tarczyca_.html


Temat: problemy zdrowotne - czy to tarczyca?
wpisałam :) to co zostało zbadane wszystko napisałam... z tarczycy zrobiony mi tylko TSH i USG tarczycy: "TSH 1,37 norma 0,49-4,67 USG tarczycy: Gruczoł tarczowy niepowiększony - o globalnie jednorodnej echostrukturze ... powiększony węzeł chłonny (odczynowy?) wielk. ok. 7x24 mm. Poza tym węzły chłonne szyi obustronnie nie są powiększone. Ślinianki podżuchwowe i przyuszne niezmienione."
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,90009822,90009822,problemy_zdrowotne_czy_to_tarczyca_.html


Temat: nowa w potrzebie !
dzięki bardzo za odpowiedż , co do badania USG to ; Tarczyca granicznej wielkości Prawy P-40x15x17 Lewy P-38x12x16 . Echogeniczność tkanki gruczołowej nieco nierównomierna ze zwłóknieniami .Prawy płat bez guzków . Drobna hipoechogeniczna nieunaczyniona zmiana 4 x 3 mm w przyśrodkowo - górnej części płata lewego. Dość wyraźne odczynowe węzły chłonne w okolicy dolnych biegunów tarczycy . Całość obrazu może odpowiadać chorobie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,31880464,31880464,nowa_w_potrzebie_.html


Temat: a jak u was z wagą?
dzięki bardzo Tess za odpowiedż , co do badania USG to ; Tarczyca granicznej wielkości Prawy P-40x15x17 Lewy P-38x12x16 . Echogeniczność tkanki gruczołowej nieco nierównomierna ze zwłóknieniami .Prawy płat bez guzków . Drobna hipoechogeniczna nieunaczyniona zmiana 4 x 3 mm w przyśrodkowo - górnej części płata lewego. Dość wyraźne odczynowe węzły chłonne w okolicy dolnych biegunów tarczycy . Całość obrazu może odpowiadać...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,20660808,20660808,a_jak_u_was_z_waga_.html


Temat: czy to hashimoto?
czy to hashimoto? Witam wszystkich.Bylam na usg tarczycy bo od dluzszego czasu jestem bardzo oslabiona,ciagle spiaca i wszystko mnie boli.Stawy popuchniete i ogolnie sie czuje do d.....Oto wyniki mojego usg;prawy plat tarczycy48x21x16 lewy 38x14x12.Objetosc 11ml.Ciesn gr.4mm.Miazsz obydwu platow i ciesni niejednorodny,z rozsianymi obszarami o wyraznie obnizonej echogenicznosci z drobnymi zwloknieniami.w zakresie szyi wezly chlonne o morfologii odczynowej.Tsh mam 4.64 a pozostale hormony...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,94237568,94237568,czy_to_hashimoto_.html


Temat: nowa- b. prosze o interpretacje wyników
"nieliczne odczynowe wezly chlonne w okolicy duzych naczyn szyjnych wym. do ok. 15x3 mm" Samopoczucie - fatalne totalna niechec do jakiejkolwiek aktywnosci pamiec - zerowa libido - j.w. odwieczna walka z nadmiarem ciala bóle glowy, które okreslilabym jako "pieczenie czaszki od srodka" Dodam, ze jestem 9 mies. po porodzie i nigdy nie leczylam sie na tarczyce. Bardzo licze na wsparcie i z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,97619504,97619504,nowa_b_prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Czy to Hashimoto??
Oj zapomniałam o USG. Już przepisuję.... Tarczyca dwupłatowa, położona w typowym miejscu (w pozycji na wznak z głową odchyloną ku tyłowi), niepowiekszona.Prawy płat o wym. 41x16x19 mm lewy płat o wym. ... obniżona, a licznymi obszarami gypogenicznymi, z niewielkimi zaburzeniami perfuzji w badaniu "Power Doppler" - obraz jak w przewlekłym zapaleniu. W sąsiedztwie tarczycy widoczne są odczynowe węzły chłonne dł. do ok. 10...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,100472343,100472343,Czy_to_Hashimoto_.html


Temat: proszę o interpretację wyników chcę być mamą
stronie prawej poniżej rozwidlenia naczyń szyjnych poj, węzeł ww. chłonny odczynowy ok 8 mm śred.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,100652568,100652568,prosze_o_interpretacje_wynikow_chce_byc_mama.html


Temat: Moje wyniki-proszę o interpretacje.
wąską hipo otoczką.W płacie P pojedyńczy guzek 12mm, w płacie L kilka guzków 8mm,9mm,7mm.Drobne odczynowe węzły chłonne bocznie od naczyń szyjnych obustronnie.Jestem od długiego czasu na euthyroxie dawce 100.Czuję sie fatalnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,88763618,88763618,Moje_wyniki_prosze_o_interpretacje_.html


Temat: Nowe wyniki - proszę o pomoc w inerpretacji
USG Wykonałem dla sprawdzenie USG tarczycy: "Tarczyca mała o zwiększonej spoistości. Płat prawy o obj. 1,5cm3 z pojedynczym guzkiem hiperechogenicznym względem miąższu. Płat lewy o obj.4cm3 z podobnym guzkiem śr. 18mm. Cieśn nieco pogrubiała do 5mm, bez zmian ogniskowych. Poza tym miąższ hipoechogeniczny. Drobne odczynowe węzły chłonne szyjne wzdłuż pęczków naczyniowych(grupaIII)" Czy ktoś potrafi to zinterpretować na ludzki język, technik za bardzo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,89252422,89252422,Nowe_wyniki_prosze_o_pomoc_w_inerpretacji.html


Temat: badanie USG
badanie USG byłam dzisiaj na usg i zastanawiam się czy mam się martwić? <Tarczyca dwupłatowa,niejednorodna,guzkowa <Pp. o wymiarach:23x17x40mm zawiera guzek hypoechogeniczny 7,7mm przytchawiczo <PL. o wymiarach:19x15x39mm zawiera nieliczne guzki o różnym stopniu sysycenia od 6 do 8,5mm <Grubość cieśni:2,5mm guzek 6mm <Echostruktura obu płatów i cieśni tarczycy wybitnie niejednorodna <Echogeniczność tarczycy ogniskowo obniżona <Okoliczne węzły chłonne po stronie lewej odczynowe. <Przepływ miąszowy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,95318450,95318450,badanie_USG.html


Temat: Wysokie TPO a TSH w normie
nacieków zapalnych. W biegunie dolnym płata lewego widoczny gładkościenny hyperechogeniczny guzek o wielkości 12x9x7 mm z hypoechogeniczną otoczką "halo" Poniżej dolnych biegunów obu płatów drobne niepodejrzane odczynowe węzły chłonne wielkości do 6x3mm Wbadaniu color i power-doppler miąższ tarczycy bogato unaczyniony ze wzmożonym przepływem. prędkości maksymalne w tt. tarczycowych do 0,61 m/s (co może świadczyć o zapaleniu o typie autoimmunologicznym) Sam radiolog mówił...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,95518449,95518449,Wysokie_TPO_a_TSH_w_normie.html


Temat: Wysokie TPO a TSH w normie
... otoczką "halo" Poniżej dolnych biegunów obu płatów drobne niepodejrzane odczynowe węzły chłonne wielkości do 6x3mm Wbadaniu color i power-doppler miąższ tarczycy bogato unaczyniony ze wzmożonym przepływem. prędkości maksymalne w tt. tarczycowych...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,95518449,95518449,Wysokie_TPO_a_TSH_w_normie.html


Temat: Jestem nowa- wyniki badań
Byłam na usg i dostałam następujący opis: Tarczyca prawidłowej wielkości. Echogeniczność tkanki gruczołowej nieco nierównomierna, z niewielkim podwyższeniem perfuzji w badaniu dopplerowskim. W całości miąższu tarczycy nie stwierdzam patologicznych guzków. Odczynowe węzły chłonne w okolicy dolnych biegunów tarczycy oraz cieśni. Obraz wskazuje na chorobę Hshimoto. Ponadto lekarz od usg powiedział mi, że taki stan trwa najprawdopodobniej od około 3 lat. Zastanawiają mnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,61013622,61013622,Jestem_nowa_wyniki_badan.html


Temat: węzły chłonne szyi
węzły chłonne szyi Witam, w wyniku badania USG tarczycy doktor napisał: na szyi obustronnie stwierdzono odczynowe węzły chłonne do 14x5 mm. Nie mówił, że jest to jakieś zagrożenie, ale dodał, że...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,35604426,35604426,wezly_chlonne_szyi.html


Temat: guzy na szyji
moje wyniki USG Po obu stronach szyi oraz karku nieliczne odczynowe węzły chłonne średnicy do 11mm.Doły nadobojczykowe wolne.Poza tym obraz szyi w granicach normy. jak mam zrobic badanie krwi to konkretnie jakie? mialam wczesniej badanie tsh na tarczyce bo ja podejrzewal lekarz z przychodni ale badanie wyszlo dobrze
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,101321750,101321750,guzy_na_szyji.html


Temat: prośba o pomoc w interpretacji wyników
narządu w normie. Płat prawy ok 13x19x41 mm, lewy ok. 14x18x41 mm, cieśń ok. 2-3mm. Pola przytarczycowe w normie. W okolicy podżuchwowej lewej pojedynczy nieco powiększony węzeł chłonny (odczynowy?) wielk. ok. 7x24 mm. Poza tym węzły chłonne szyi obustronnie nie są powiększone. Ślinianki podżuchwowe i przyuszne niezmienione. Z góry dziękuję za pomoc.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,90195270,90195270,prosba_o_pomoc_w_interpretacji_wynikow.html


Temat: "odczynowe wezly chlonne" - prosze o rade
"odczynowe wezly chlonne" - prosze o rade witam wszystkich Podejrzewam u siebie jakas infekcje(zapalenie spojowek i inne objawy) spowodowana przebytym zapaleniem gardla.Troszke lekarze nie wiedza co jest albo ja nie trafilem na wlasciwego. Myslalem ze to przez tarczyce moze ale nie - natomiast w usg wyszlo "wzdluz miesni obustronnie widoczne sa drobne,pojedyncze odczynowe wezly chlonne" Z tego co poczytalem to takie odczynowe wezly to nie jest nic powaznegotypu rak tylko w jakis infekcjach..czy mozna zrobic biopsje zeby zobaczyc jaka to infekcja? nie wiem gdzie udac sie z tym problemem pozdrawiam i dziekuje
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,41759280,41759280,_odczynowe_wezly_chlonne_prosze_o_rade.html


Temat: czy to mononukleoza czy inne paskudztwo:((
i wym 10x3. Węzły o pogrubiałych warstawch miąższowych lub zatartej echostrukturze-najpewniej odczynowe". No to po badaniu znowu w te pędy do lekarza. Ten zlecił badanie krwi na morfologię, mononukleozę, cytomegalię, boreliozę, piektogram , czy jakoś tak. Część wyników będę miała po poludniu. I co mogę na podstawie ich stwierdzić sama? Co się zmienia przy mononukleozie? I czy przy tej chorobie węzły chłonne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,38528511,38528511,czy_to_mononukleoza_czy_inne_paskudztwo_.html


Temat: Tarczyca - USG, TSH...Czy jest powód do obaw?
Tarczyca - USG, TSH...Czy jest powód do obaw? Witajcie Wczoraj zrobiłam USG tarczycy Najgorsze jest to ,że poszłam prywatnie i lekarz nic mi nie wyjaśnił konkretnie ,dał mi tylko opis tego Usg i kazał się zgłosić do endokrynologa i zrobić badania krwi na hormony tarczycy Może Wy mi pomożecie i wyjaśnicie co w mojej sytuacji powinnam teraz zrobić??? Czy jest powód do niepokoju??? Czy potrzebny jest zabieg usuniecia guzków??? Liczę na Waszą pomoc bo sama jestem na razie zielona jeżeli chodzi o tarczycę Oki po kolei: Najpierw rozmiary: - PŁATA PRAWY : szerokość: ... guzkową w postaci guzków litych normoechogennych o wzajemnie modelujących się granicach średnicy do 6-7mm, oraz w płacie lewym guzek hipoechogenny wielkośći 7*4,6mm, unaczynienie w badaniu dopplera bez przepływu burzliwego, węzły chłonne szyi powiększone jak odczynowe wielkości do 12mm. Wniosek: Obraz Usg jak w wolu miąższowo guzkowym." Od razu poszłam do lekarza pierwszego kontaktu , by poprosić o skierowanie na badanie hormonu tarczycy, tam również nic mi nie wyjaśniono, na milon moich pytań dostałam tylko odpowiedz, że dostanę najpierw skierowanie na podstawowe badanie hormonu tarczycy TSH, na komplet badań mogę nie liczyć bo nie ... ? Czy pomimo norm moge cierpieć na niedoczynność tarczycy? Czy powinnam zrobić na własny koszt (70zł) komplet badań na hormony tarczycy? pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,62884294,62884294,Tarczyca_USG_TSH_Czy_jest_powod_do_obaw_.html


Temat: moja historia
sprawdzenia czy brzuszne węzły też są powiększone z całą sterta badań znowu do rodzinnego, coś tam wykryto (anemię) i podejrzenie jakiejś choroby odzwierzęcej, więc skierowano mnie do lekarza chorób odzwierzęcych, tam były badania na toksoplazmozę, próby wątrobowe, cytomegalię (wszystko wykluczono) i dalej nic Potem skierowanie na biopsję węzła chłonnego, jednak onkolog, z którym były prowadzone konsultacje stwierdził, że węzły są powiększone odczynowo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,84470320,84470320,moja_historia.html


Temat: Psikusy mojej tarczycy
Psikusy mojej tarczycy Na początku sie przedstawię. Mam na imię Barbara. Taki ze mnie bardziej dinozaur wśród Was bo mam 60 lat. A o Hashimoto dowiedzialam się w połowie zeszłego roku. ... 4,2) FT4 - - 35,06 % [wynki 0,66 ng/dl (norma 0,93 - 1,70) ] P-ciała anty TPO 225,0 IU/ml (norma <34,0) 12.08.2009 USG. Tarczyca dwupłatowa, położona w typowym miejscu (w pozycji ... obraz jak w przewlekłym zapaleniu. W sąsiedztwie tarczycy widoczne są odczynowe węzły chłonne dł. do ok. 10 mm Dostałam Euthyrox N75 i mam łykać przez 6 dni 1/2 tableki a potem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,105742184,105742184,Psikusy_mojej_tarczycy.html


Temat: problemy zdrowotne - czy to tarczyca?
cieśń ok. 2-3mm. Pola przytarczycowe w normie. W okolicy podżuchwowej lewej pojedynczy nieco powiększony węzeł chłonny (odczynowy?) wielk. ok. 7x24 mm. Poza tym węzły chłonne szyi obustronnie nie są powiększone. Ślinianki...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,90009822,90009822,problemy_zdrowotne_czy_to_tarczyca_.html


Temat: USG tarczycy , proszę o wyjaśnienie i rozjaśnienie
USG tarczycy , proszę o wyjaśnienie i rozjaśnienie Dzis zrobiłam USG tarczycy , proszę o wyjaśnienie i rozjaśnienie bo ja nic nie rozumiem z tego. :( Najgorsze jest to ,że poszłam prywatnie i lekarz nic mi nie wyjaśnił konkretnie ,dał mi tylko opis tego Usg i kazał się zgłosić do endokrynologa i zrobić badania krwi na hormony tarczycy Może Wy mi pomożecie ... chodzi o tarczycę Oki po kolei: Najpierw rozmiary: - PŁATA PRAWY : szerokość: 22,7mm , grubość:17,6mm , długość:48,5mm , objętość: 10,13ml - PŁATA LEWY : szerokość: 19,1mm , grubość:15,1mm, długość:52,6mm, objętość: ... guzek hipoechogenny wielkośći 7*4,6mm, unaczynienie w badaniu dopplera bez przepływu burzliwego, węzły chłonne szyi powiększone jak odczynowe wielkości do 12mm. Wniosek: Obraz Usg jak w wolu miąższowo guzkowym. Od razu poszłam do lekarza pierwszego kontaktu , by poprosić o skierowanie na badanie hormonu tarczycy, tam również nic mi nie wyjaśniono, na milon moich pytań dostałam tylko odpowiedz, że dostanę najpierw skierowanie na podstawowe badanie hormonu tarczycy TSH, na komplet badań mogę nie liczyć bo nie mają tego w swojej ofercie, a dopiero jak przyniosę wyniki badań może dostanę skierowanie do endokrynologa" i teraz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,62839335,62839335,USG_tarczycy_prosze_o_wyjasnienie_i_rozjasnienie.html





© Otoczenie Design by Colombia Hosting